Първият мотоциклет на Aston Martin е стъписващ

Мислите, че Aston Martin може да прави само запомнящи се автомобили. Помислете отново, защото първият мотоциклет на уважаваната британска марка е помитаща любов от пръв поглед.

Фантастичният двуколесен звяр на снимките е резултат от умната колаборация на Aston Martin с колегите от британския производител на луксозни и спортни мотоциклети Brough Superior. Пистовият мотоциклет AMB 001 е ужасно красива еманация на най-доброто от двете марки, а именно технологиите на Brough и дизайн елементите на класическите спортни Aston Martin-и, интерпретирани от главния дизайнер на марката Marek Reichman под формата на извити метални панели ала по-новите купета на серията DB, перфорирана кожа, рамка от въглеродни влакна, компоненти от алуминий и титан и отличителна зелена боя.

Цялата красота в ограничено количество от стотина мотоциклетасе сглобява на ръка в мотоциклетния завод на Brough във френския град Тулуза на гърба на техния напомпан двигател със 180 конски сили. Дигиталният дисплей ще показва високите скорости, които развивате на състезателните писти, но само ако сте готови да си го поръчате срещу 108 хиляди евро. Пристига след година към края на 2020, а току-виж се появи и в следващия епизод на Bond.