Air Jordan 1 Mid е почит към една легенда

При последното ходене в Buzz Sneaker Station сме пропуснали да обърнем внимание на един от най-легендарните Air Jordan-и, носени някога от Въздушния Michael, a именно Air Jordan 1.

Според градската легенда, първите кецове на Jordan от Nike са по дизайн на Peter Moore от 1985 и забранени от Националната баскетболна асоциация заради някакво нарушение в регламента за баскетболните екипи. Всеки път когато играе с тях, Jordan отнася глоба от пет хиляди долара, а Nike си ги плаща съвсем спокойно за сметка на добрата реклама. Дали последното е съвсем достоверно си остава малка загадка, но американската компания не си прави труда да оспорва.

Първите кецове на Jordan са достатъчно успешни, за да заслужат нови версии през 1994, 2009, 2011 и 2013 и 2016. Последният ремикс на Air Jordan 1 в в черно и червено (популярнaта разцветка Bred) се различават от оригинала от 85-а по комфортната комбинация от велур и гладка кожа, редуването на черно и червено в горната част като контраст с бяло/червената гумена подметка и релефното лого с криле. Феновете на градския дрескод и Chicago Bulls ще оценят.

Кецовете Air Jordan 1 Mid са в Buzz Sneaker Station (Paradise Center, The Mall. Mall Galleria Burgas, Grand Mall Varna) и онлайн тук. Публикацията излиза в партньорство с Buzz Sneaker Station – България.