НОВИ КЕЦОВЕ ОТ BUZZ: New Balance 997H

Като уважавана компания със 113-годишна история зад гърба си, New Balance се справя завидно със създаването на удобни и функционални спортни обувки, които странят от повечето масовите тенденции и просто обновяват номерираните класики по най-добрия начин.

Същото важи и за новия унисекс модел 997H. Внушителното наследство нa New Balance провокира дългогодишния дизайнер на компанията Steven Smith да се разрови в архивите на 996, 997, 998 и 1500, преди да създаде 997x – основното вдъхновение зад новия 997Н. 90-тарският дизайн и силует на тези кецове е подходящо намигване към тенденцията за преоткриване на ретро модели отпреди двайсетина години и ще допадне на всички съвременни бохеми, независимо дали говорим за спорт или градски живот.  

997Н има нови ярки цветни елементи в синьо и розово, но основните му достойнства се крият в подобрените GCEVA конструкция и подметка с ENCAP и C-CAP омекотяване и карбонова гума XAR-1000. Външната обвивавка е от материал с висока устойчивост, еластичност и топлина, който има свойството да се огъва и запазва формата си многократно. Материята в горната част пък е комбинация от текстил, велур и кожа.

New Balance 997H струва 175 лева в магазините на Buzz в страната и онлайн тук. Представянето на кецовете е тази вечер, 4 февруари, след 18:00 в Сердика Център с много изненади и награди. Публикацията излиза със съдействието на Buzz Sneaker Station.