Гръцки (съвременни) танци с Dimitris Papaioannou в Пловдив

Човекът зад откриващите церемонии на олимпийски игри в Атина и Баку, ученик на един от най-големите гръцки художници Yannis Tsarouchis, основател на Edafos Dance Theatre, първият хореограф, създал спектакъл за трупата на Pina Bausch, театрален режисьор, хореограф, танцьор, визуален артист и какво ли още не. Dimitris Papaioannou е човек с много таланти и първото име, обявено в тазгодишната програма на фестивала за съвременен танц One Dance Week, който, въпреки името си, ще се проведе в продължение на три седмици в Пловдив.

Гръцкият артист ще представи последната си работа Великият укротителкоято имаше своята премиера миналата година в Атина и вече беше показана на най-престижните сцени на Франция, Испания, Италия, Швеция, Южна Корея и Тайван. Новият спектакъл на Papaioannou разглежда човешкия живот като пътуване към човешкото, търсене на смисъл и обещава още живописните, хипнотизиращи картини, които рисува с (голи) тела и зрелищна сценография. 11-тото издание на One Dance Week обещава още специален фокус върху литовската сцена с три спектакъла оттам, млади таланти от целия свят и две от най-значимите имена, идващи от напълно неочаквани държави, далеч от традиционните европейски сцени. Да идват по-скоро.

Великият укротител е на 28 и 29 септември от от 19:30 в пловдивския Дом на културата Борис Христов. Фестивалният пас за всички събития от програмата на One Dance Week 2018 с 50% отстъпка струва 35 лева и може да бъде закупен до края на деня онлайн тук.