Ofir Yudilevitch и гравитацията в Нощта на театрите

© Vojtech Brtnicky

Израелският съвременен танцьор и хореограф Ofir Yudilevitch не губи време в търсене на красиви форми. Страстта му е в това да изследва човешката физика по екстремен начин, сблъсквайки я (доста често по безразсъден начин) с една от фундаменталните сили на Вселената – гравитацията.

Като бивш акробат и учител по капоейра, Yudilevitch очаквано се вълнува от крайните предели на телата и възможностите на танцьорите, както и в преосмисляне на границите на съвременния танц, който учи с най-добрите израелски имена като Yasmeen Godder, Arkadi Zaides и Yossi Berg.

В Gravitas, 40-минутното представление на Yudilevitch в Нощ на театрите, с присъщата си лекота и непринуденост той и Eshed Avraham си партнират с безразличието на гравитацията, за да се превърнат в чиста маса, подчинена на волята й, и да пресъздадат удоволствието от свободното падане. Красотата идва сама.

Gravitas е тази вечер от 19:30 часа в ДНК. Билетите струват 10 и 15 лева онлайн, в билетния център на НДК и на място преди представлението.