Sofia Art Map е супер за българи и за чужденци

Виктория Драганова и съмишлениците на независимото пространство за съвременно изкуство Swimming Pool (същото онова с басейн на покрива и убийствена гледка към цяла София) продължават да работят здраво върху облагородяването на локалната среда и улесняването на българи и чужденци, които имат нужда от удобнa карта на софийските публични институции, галерии, арт магазини и независими проекти.

Двуезичната Sofia Art Map включва въпросните локации с адрес и контакти, кратко описание за по-лесна ориентация. Този проект е плод на любовта към един град, където живеем и искаме да споделим с всеки, който ни посещава. Драганова и екипът на изданието се надяват картата да се превърне в периодично издание, което представя актуални изложби, колаборативни проекти, поп-ъп локации и всякакви инициативи в София.

Идеята на независимите издатели е в следващите издания да се включат банери с актуални изложби и работно време, както и да се самоиздържа чрез реклами и спонсори. Това е частна инициатива с публично значение. Ако нашата пазарна и културна среда я одобри, тя ще съществува. А дано!

© Lubov Cheresh

Sofia Art Map е онлайн тук и офлайн във включените локации.