Клубният артист Waff е наше момче, от Йоркшир

Различен, успешен, незабравим, ангажиран, търсен и вечно усмихнат и танцуваш с чаша или бутилка в ръка, когато може да си го позволи – косматият и дългокос англичанин с благо излъчване Waff е диджейската инкарнация на Jack Black, която си заслужава слушането на фестивал или в клуб заради положителното отношение и истински качествената музика в своите сетове. Стабилният му възход през последните две години не е никак случаен, а абсолютно заслужен.

Присъединяването на Waff към влиятелното семейство на лейбълите Hot Creations и Paradise, издаването на няколко качествени сингли (Vibrationz за лейбъла Drumcode на Adam Beyer и Freaks за Cocoon на Sven Vath) и съвместната резиденция с Jamie Jones в DC-10 през 2015 са само малка част от приличните постижения на момче, което израства без съществена връзка със световната клубна култура в Северен Йоркшир. Първият му досег с клубната култура преди 15-тина години е покрай хардкор звученето на компилациите Bonkers, преди да завие леко към инди електроника и първата вълна на минимал техното от 2003-4 с продукцията на Troy Pierce, Audion и Minilogue.

Успехът на първите му собствени клубни вечери Koala в Лийдс и Хъл го мотивират да прекара три сезона в Ибиза като фен, за да танцува по цяла нощ на сетовете на Marco Carola, Tania Volcano, Loco Dice и Luciano, да попива музика и да се опита да разбере какво би работило най-добре за своята продукция. Една случайна среща с Richy Ahmed го убеждава да забрави дълбокия си скептицизъм относно собствените си тракове и нежеланието да ги издава – първото парче на Waff за Hot Creations е свирено от всички през Jamie Jones до Sven Vath и Cajmere.

Както може да се досетите от имената на лейбълите, за които издава, Waff се увлича предимно от танцувално техно и хаус с достатъчно отличителна дълбока емоция, за да отговаря на вдъхновението му от майсторчетата на по-груби, но дълбоки мелодии като Ben Clock, Marcel Fengler, Fred P, Marcel Dettman и Oliver Deutchmann. Колаборациите му го свързват с Masters At Work, Eats Everything, Patrick Topping , Cuartero и Argy, а ремиксите му на Groove Armada (Final Shakedown), Fur Coat ( Theres No Time) и Hot Since 82 (Plane and Trains) влизат в сетовете на повечето му колеги.

Един бърз поглед и ухо към клиповете в този материал са достатъчни да разберете с какъв талантлив, позитивен и енергичен млад продуцент си имате работа. Waff е бивш танцьор и актьор, което е още едно доказателство за симпатичната нужда от начини за изява и себеизразяване, без да позволява на посредствеността да надигне глава зад гърба на добри стар перфекционизъм. Определено наш човек, от Йоркшир.

Waff е тази вечер, 9 март, в Yalta Club след 23:00. Билетите струват 20 лева на входа и 10 лева за всеки, който се е включил в Discount Guestlist до 24 часа преди партито на мейла на клуба. Повече информация за партито има тук.