NSFW: Първият брой на Documento

Мексиканската школа в правенето на еротични издания въобще не си поплюва и пердаши качествени издания за колекционери през два месеца. Последният проект на бутиковата творческа агенция Monumento е куриран от P Magazine и носи името Documento – формално наименование на печатна монография, посветена на интимността зад интимността.

Какво по дяволите може да означава това? Еми, чисто и просто, Documento изследва работата на определени артисти, които екипа харесва и няма нищо против да задълбае в техния живот, идеи и отличителен стил. Цялото документиране се случва в три отделни книжки, които са пакетирани в пластмасов плик с цип и потапят читателите в работата на конкретния човек (Archivo), оставят му малко за четене под формата на есе (Persona) и го запознават с непубликувана досега сесия (Obra).

Първият брой на тънката печатна монография е посветен на американския фотограф Chadwick Tyler и неговата работа с прелестните девойки Ali Michael и Hannah Holman. Нищо чудно, че се справя доста добре с модната и артистична фотография през последните години и публикува доста отвъд океана и в Европа. Tyler снима честно, сурово и много реалистично – идеална комбинация от интимност и лек флирт, демонстрираща човешката харизма и любов към женската фигура.

Първият брой на Documento (меки корици, 60 страници, пластмасов плик с цип, 500 копия в тиража) струва $28 в нюйоркските магазини Iconic Magazines и Kith, oфисът на Monumento в Монтерей, 5PM във френския град Нант и Casa Bosques в Мексико Сити.