Takeover вдига ниво с Apollonia и други екстри

© Kevin Lake

Новият сезон на Takeover стартира на 20 януари с френската тройка Apollonia по-малко от година след феноменалния им тричасов сет от порнографска музика пред умните и красивите на последния Solar Easter Trinity в София. Втората обща проява на Shonky, Dan Ghenacia и Dyed Soundroom в столицата е първата европейска дата на триото след традиционните им танци зад пулта на мексиканския BPM Festival, което означава, че ще имат достатъчно добра мотивация и настроение за клубен и много дълъг back2back сет до сутринта. Така или иначе, в Apollonia има само майсторчета на пинг-понг удължените секси сетове от по пет часа вече четири години по схемата всеки да върти по едно парче наведнъж най-много.

Парижката тройка е повече от ясна (и задължителна за посещение). По-интересната част от новината за следващото събитие на Takeover обаче е съвсем друга. Концепцията на Любо Урсини и верните му джедаи и падуани се завръща след половингодишна пауза със същия ентусиазъм и категорична философия, но с още по-големи топки за ключови промени и новости, които няма как да останат незабелязани. Третият сезон на Takeover се мести в реновираната голяма зала на Yalta и обещава завръщане към първоначалната си регулярност от събитие всеки месец с крайно интересен техно/хаус артист или група и същата интимна и приятно мистериозна атмосфера от Room 2 в по-голямо пространство. Новият сайт на клубната вечер предлага и игра за стикери, торбички и потници с логото на Apollonia, (предстоящ) онлайн магазин за мърчъндайз, така наречените Takeover Music Series с подкасти, посветени на вечерта или запис от самата нея, а също и Takeover Weekly – седмична селекция на звуци и бийтове, която ще излиза всеки понеделник.

Пичовете от Apollonia са в Yalta Club на 20 януари след 23:00. Билетите струват 30 лева само на входа на клуба вечерта на партито. Уви, клубните карти вече не важат. Повече информация за събитието има тук и във Facebook.