13 супер подаръци в последния момент

Пълен абсурд да успеем да се организираме преди последния момент за селекция от супер подаръци, които връщат пламъка на любовта, очароват въображението, действат благотворно върху секса на ежедневна база и са подходяща идея не само за утре, а и по принцип.

Графичният дизайнер Камен Каменов създава нов аналогов Tinder с хитра игра, която ще предизвика интересни разговори между (не)познати. Инспирираните от суровите геометрични форми, цветове и шрифтове на течението Баухаус метални значки (20 лева за една, 50 лева за трите в комплект онлайн или от Оblik Studio на Иван Денкоглу 38) са лесни за разгадаване: Love е за влюбените, Lost e за онези, които търсят, а Game e за игрите в отношенията, независимо дали сме търсачи или любовчии. Различните комбинации между трите са като игра на морски шах – независимо дали печелиш или губиш, важното е да има целувки и прегръдки.

Ръчно плетеният пуловер тип жилетка на Lame God (140 лева) e истинско олицетворение на любовта към жените и за жените – мека и секси комбинация от мохер и акрил в розово и бордо с v-образно деколте и диагонали, които няма как да не си паснат идеално с хубави широки панталони, свръх къси поли от кожа или PVC и готини кубинки в дрескода на всяко момиче, което заслужава да бъде обичано.

Gabriel García Márquez го смята за най-великия поет на ХХ век на всички езици, a съвременните изследователи – за един от двайсетте най-големи поети на човечеството за всички времена. Оксфордският университет го награждава със званието доктор хонорис кауза, а Нобеловият комитет в Стокхолм му присъжда едноименната награда за литература през 1971. Луксозното двуезично издание с твърди корици на покойния чилиец Pablo Neruda (26 лева) си заслужава парите и жеста заради майсторския клас по символизъм, имажинизъм, акмеизъм и сюрреализъм и великото прозрение как поезията се ражда от болката, а радостта е самоцел.

Лека спирачка на Moleskine-ите заради Panama – една от линиите на великолепните англичани от Smythson, в която е включен и този ръчно изработен джобен тефтер с кожена подвързия (78 лева), който се огъва без да си губи формата и има достатъчно красноречиво заглавие на корицата. Остава само да го запълните с хот стъф.

Купувате красивата кожена пътна чанта от H&M (349 лева) със сваляща се дълга регулируема дръжка за рамо и едно вътрешно отделение, мушкате два евтини самолетни билети до Брюксел, добавяте още два за концерта на Rhye след няколко седмици (Boyscout ревю на жестокия му нов албум ето тук) и всичко е точно.

Момчетата прелъстяват с наситения аромат и архитектурен флакон на Noir Anthracite от Tom Ford (250 лева за 100 мл редовна цена, -25% до 14 февруари включително), докато момичетата могат да се държат фриволно с Fracas на модния дизайнер Robert Piguet (89 лева за 50 мл)- 70-годишният знаков еротичен аромат на тубероза, вдъхновен от женското бельо, за да промени парфюмерийната индустрия на ХХ век.

Мъжките копринени халати на Minoar (650 и 588 лева респективно) са далеч от гардероба на Hugh M. Hefner и много по-близо до този на героя на Jared Leto от Блейд Рънър 2049 – достатъчно заплашителни ала Бонд злодей и достатъчно меки, функционални и красиви, за прекарате целия ден с тях вкъщи, без да разберете какво се случва.

Девойките никога не могат да имат достатъчно кашмир у дома. Затова след като са решили проблема с пуловерите, могат да посегнат и към сивата кашмирна кърпа Zara (179 лева), която влиза доста прилично в ролята на аксесоар около врата или нещо подобно, според настроението.

Автоматичният часовник Super Titanium на Citizen (479 лева) e дискретен, издръжлив и много елегантен модел, чийто чар се крие в детайлите за познавачи – матово жълт циферблат, кафява кожена каишка с контрастни шевове, каса от титан и стъкло от сапфир кристал. Въобще много верен приятен, който не се набива на очи и върши перфектна работа.

Спретнатата аудио кутия на ротердамската компания Fresh ‘n Rebel (119 лева) съдържа всичко необходимо, за да се наслаждавате на приличен звук от любимите си джаджи по всяко време – безжична bluetooth колонка Rockbox Cube Fabriq Edition с тапицерия от плат и кожен етикет с релефно лого, удобни слушалки Caps и еднa джобнa външна батерия с капацитет 3000 mAh, за да не останете без звук и картина на най-интересното.

Класическото кубче на Рубик омръзнало? Вкарайте малко еротика в ежедневното облекчаване на стреса с подреждане на шестте чифта гърди от симпатичния Boob Cube (19 лева от Peep) – прилична шега за еротомани, която ще им окупира съзнанието в продължение на поне няколко часа.

И за да не сме само материални, пробваме и преживявания с последните прожекции на великолепния филм Призови ме с твоето име (8 лева в Дом на киното на 14, 17 и 22 февруари), за да разсъждаваме върху нуждата от взаимност, човешката ранимост, пропиляното време, утехата от чистата обич и загубата като трагично, но естествено продължение.

Камен Каменов е в софийското Оblik Studio на ул. Иван Денкоглу 38. Призови ме с твоето име е в Дом на киното на ул. Екзарх Йосиф 37. Boob Cube е в Peep на ул. Граф Игнатиев 3. Citizen е в Гюлиян на ул. Г.С. Раковски 117. Fresh ‘n Rebel е в Plesio на ул. Ангел Кънчев 5. H&M е във всички молове. Lame God е само онлайнMinoar е само онлайнPablo Neruda е във всички книжарници. Robert Piguet е само онлайн в EnzoSmythson е само онлайнТom Ford e в бутиците на Estee Lauder в Mall of Sofia и Сердика Център. Zara е в Сердика Център, Paradise Center и The Mall.