Музика за любов, отдаденост и разбити сърца

Отбелязваме международния ден на влюбените със селекция на най-добрите любовни песни на всички времена. Този път изборът е в кадърните ръце на 14 вдъхновяващи и много любими Boyscout момичета. Резултатът? Очевидно харесваме сложни жени с афинитет към мъжки вокали, които не се плашат от по-тежките размисли за любота. В Spotify и YouTube.

Hidden Place на Björk
Яна Лозева, фотограф, съосновател на СвемаЗащото е интимна и проникновена. И всички ангели припяват.

Lovesong на The Cure
Мария Люцканова, основател на Ecru
Защото настръхвам всеки път, когато я чуя.

Love Will Tear Us Apart на Joy Division
Искра Благоева, артист: 
Защото истинската любов е неизживяната любов.

Wicked Game на Chris Isaak
Кристина Ошанова, съосновател на Supa Star
Една от най-любовните песни не само заради текста и звука й, но и заради ужасно еротичния глас на Isaak и асоциацията с безлюдни плажове.

Something’s Got A Hold On Me на Etta James
Елена Телбис, актриса: Просто защото е откачена. И жената, и песента. Toва е!

All of Me на Billie Holiday
Армавени Стоянова, дизайнер: Защото е точно така – давам всичко за любовта.

L-O-V-E на Gregory Porter
Мария Милушева, творчески директор на Noble Graphics: Много харесвам класиката на Nat King Cole, но тази версия на Gregory Porter ми е най-любимата. 

If There Is Something на Roxy Music
Неда Нейнска, журналист и преводач: Когато я чух за пръв път, вървях по един мост; около мен цъфтяха магнолии, и си казах: някой ден, със сигурност, ще стигна до някого, и ще искам да остана.

Space Song на Beach House
Евелин Малезанова, модел: Depression Cherry е единственият албум, който взех със себе си, когато се изнасях от последния си дом, и винаги седи на standby в уредбата и чака да го пусна на някого (и най-вече когато съм сама).

That’s Us/Wild Combination на Arthur Russell
Кристина Симидчийска, моден редактор на EVA: Защото елегантно напомня, че единственото което може да обезсмисли понятията за време е любовта.

My Funny Valentine на Chet Baker
Лиляна Гергишанова, стилист, съосновател и бивш Boyscout: 
Защото тази версия е интимна и ми шепти думи, които мога и искам да слушам във всяка част на деня, във всяко свечеряване или затъмнение от връзката. Защото думите …your looks are laughable, unphotographable, yet you’re my favorite work of art биха накарали всяко момиче да се разсея и да позволи да бъде снимана, докато се събужда.

The Fall на Rhye
Ража Файед ал-Мадхун, Dead Man’s HatКомбинация между любов, щастие, слабост и страх от изчезването на един много красив миг.

Teardrop на Massive Attack
Женя Гуцова, рекламист, директор на MediaCom: Защото в ритъма на Massive Attack и вокалите на Elizabeth Fraser има толкова много сексапил, страст и тъмнина, които просто побъркват. Откакто го чух за първи път, винаги кара сърцето ми да бие по-бързо и ме пренася в съвсем друга действителност.

Billie Holiday на Warpaint
Елена Урумова, дизайнер, създател на Lena-Lena: Много харесвам и гласовете, и звученето им. Впечатляващият текст за отдадеността на една жена не е техен, а взет назаем от песента My Guy на Merry Wells. Нейното изпълнение обаче е по-динамично, а Warpaint я представят по един по-емоционален и меланхоличен начин.