World Class 2017: Kaitlyn Stewart e барман №1 в света

След блестящото представяне на Димитър Петровски и заслуженото място в първата двайсетица на престижното състезание е време да обърнем внимание и на победителката в тазгодишния World Class – канадката Kaitlyn Stewart от Royal Dinette. Отрасналата в семейния бизнес с индустрията на гостоприемството Stewart се справя безупречно с предизвикателства, които тестват всички задължителни умения за един велик барман. В предизвикателството Lucha Libre тя представя най-впечатляващия класически коктейл, който някога е приготвяла. След това преминава и през огъня на кръга Heat of the Moment и излиза извън границите на коктейлното изкуство, използвайки едни от най-добрите кулинарни техники. В предизвикателството Mex Eco пък Kaitlyn насочва вниманието на журито към нарастващите екологични движения и демонстрира как барманите могат да търсят нови и нови начини за създаване на по-зелени коктейли.

На победителката й предстои година в непрекъснато пътуване по света като посланик на Diageo Reserve, създаване на знакови коктейли в далечни страни и съдийство на състезания, откъдето може би ще излезе следващия победител в престижния конкурс. И докато чакаме юбилейното десето издание на World Class догодина в Берлин, си припомняне страхотните рецепти на тазгодишната победителка Kaitlyn Stewart.

Коктейл за предизвикателство Mex Eco: Diced Pineapples

Съставки: Джин Tanqueray No. Ten, сол на люспи, кора от лайм, ананасов гума сироп, касу от ананас (остатъци от плода, след като е изстискан), саке, Bittered Sling Lem-Marrakech битери
Декорация: Дехидратиран ананас, настърган черен лайм, листа от ананас
Метод: Смесете всички съставки в шейкър. Разклатете силно 10-12 секунди. Прецедете през фина цедка върху лед. Декорирайте с черен лайм, дехидратиран ананас и листа от ананас.

Авторски коктейл: Spilt Milk

Съставки: Уиски Bulleit Rye, амарето  Son of Vancover, млечен ликьор, шръб от череши, сол на люспи, резени лимон, битери от кайсиеви ядки
Декорация: Кора от лимон, джинджифилова бисквита
Метод: Смесете всички съставки в шейкър. Разклатете силно за 10-12 секунди. Прецедете през фина цедка в мини бутилка за мляко върху натрошен лед. Гарнирайте с кора от лимон и джинджифилова бисквита.

Коктейл за предизвикателство Heat of the Moment: Boy named Sue

Съставки: Уиски Johnnie Walker Black Label, вермут Campari, ликьор Pimms
Декорация: Розмарин, горена кора от лимон, ананас
Метод: Смесете всички съставки в шейкър. Разклатете силно 12 секунди. Прецедете с фина цедка върху лед в чаша Колинс. Долейте газирана вода.

Коктейл за предизвикателство Cocktails at Home: Detox and Tonic

Съставки: Текила Tequila Don Julio Añejo, резени ананас, сироп от лимонова трева, настърган джинджифил, сок от лайм
Декорация: Стрък лимонова трева, резени лимон
Метод: Смесете всички съставки в шейкър и разклатете силно. Сервирайте във висока чаша.

Тази публикация излиза с подкрепата на World Class.