Коктейлна революция на Петровски в Mексико

Минаваме от #ДавайГришо на #МачкайМитко през следващите четири дни от 21 до 24 август и се залепяме за онлайн стрийма от World Class 2017 в Мексико заради величествения Димитър Петровски – българският финалист в най-престижния бармански конкурс в света, който ще трябва да се пребори с напрежението и високата класа на най-добрите бармани от всички краища на света.

В първия рунд Петровски и останалите финалисти ще участват в четири сериозни предизвикателства: Mex-Eco с фокус върху екологичните проблеми, с които всеки участник се сблъсква и действията, които предприема за тяхното разрешаване; Signature за миксиране на култови коктейли, вдъхновени от техния бар и колеги; Heat of the Moment като тест за способността на финалистите да използват нови и непознати съставки и техники и да създадат забележителна напитка на момента; Cocktails at Home – условия на домашно парти, на което всеки професионален барман трябва да забърка коктейл с подръчни материали.

Димитър ще застане зад бара още днес (21 срещу 22 август) от 18:00 и 2:30 сутринта българско време и във вторник (22 срещу 23 август) от 0:45 сутринта и ще може да бъде наблюдаван на живо в онлайн стрийма на състезанието. Стискаме палци да се класира сред първите десет и да ги размаже на полуфинала в сряда за La Lucha De Los 10 (шест класически коктейла с шест от основните марки на Diageo Reserve за шест минути), след което да се настани удобно сред четиримата за големия финал, подробности за който ще научим вечерта преди съдбоносното последно предизвикателство.

Онлайн стриймването на финалите на World Class 2017 е тук и във Facebook страницата на World Class. Tази публикация излиза с подкрепата на World Class.