Коктейл на деня: Negroni in the Skye в Космос

Още едно Негрони?

Окей, защо не. Завършваме първата седмица на смесените напитки в София с още един интересен прочит на неофициалния коктейл на сезона. Барманите в ресторант Космос се разписват срещу три интерпретации на червената класика с различен алкохол за основа – Negroni in the Skye (със скоч и какао), White N10 (с джин, здравец, бергамот и битер) и Mexiconi (с текила, мескал и грилован грейпфрут). Спираме се на първия, защото искаме нещо по-силно и сме заинтригувани от присъствието на какао.

Negroni in the Skye пристига все така ярко червен, както го познаваме. На вид не се различава от всяко друго негрони, но вкусът вече е нещо съвсем друго. Коктейлът е приготвен с класическия морски единичен малц скоч Talisker, Campari с инфузия от шоколад и какаови зърна и сладък вермут. Ужасно мек е, а какаото му придава много фин горчив вкус, който комплиментира плодовите и пушени нотки на уискито. Споменахме, че е силен – едва сте преполовили своята чаша, когато започвате да го усещате в тялото си с онова приятно приповдигане на духа като за уикенд следобед. Добре, че е неделя.

Сладко-горчив край на World Class Cocktail Week, но силно начало на лято, в което ще потърсим още много отлични коктейли.

Тази публикация излиза с подкрепата на World Class.