World Class избира най-добрия бг барман

Казват, че добрият барман трябва да познава клиентите си, но никога не е излишно и ние да познавате барманите си. Знанието е сила, приложима и в бара, където винаги гарантира по-добро изживяване. Подготвяме се за утрешния финален кръг за България на епичното барманско състезание World Class като се запознаваме с десетимата претенденти за титлата Барман на годината за 2017. Един от тях ще се нареди до Димитър Димитров и Самет Али като третия носител на титлата у нас и ще спечели правото да се състезава с най-добрите бармани в света на международния финал в Мексико Сити през август.

От стотици бармани от София, Пловдив, Варна, Велико Търново и цялата страна екипът на World Class вече отся десетимата най-добри за тазгодишния финал. Критериите? Авторски коктейли, показващи не само майсторски умения и енциклопедични познания зад бара, но и равни части харизма, креативност и умение да презентират – все задължителни качества, за да ни направят горди и на световния финал. Кои са отличниците? Павел Памукчиев от The Happy Pig, Димитър Петровски от Sasa Asian Pub, Велислав Адамски от Garden Bar (Варна), Павлин Иванов и Константин Рупчански от Planet Club, Кирил Хаджиев от Cosmos, Сеслав Петров от The Happy Pig, Мартин Тодоров от Spaghetti Kitchen & Bar , Михаил Цветанов от Cheers Whisky & Cocktails (Варна) и Кирил Понев от Oscar.

Още четири рунда очакват младите мъже на финалната права на конкурса утре – ще загреят, миксирайки Ketel One Bloody Mary, след което ще опитат да зашеметят съдиите с авторски коктейл, а в трети рунд ще показват нюх към характерните за нашите ширини вкусове. Финалният, четвърти кръг от 19 часа е отворен за посетители и ще бъде последният шанс на барманите да впечатлят съдии и публика. Кой ще замине за Мексико? Ще разберем на финалната церемония от 21 часа.

Финалният кръг на World Class в България е от 19 часа на 27 юни в :PM. Тази публикация излиза с подкрепата на World Class.