Автомобилно порно: Jaguar E-Type Concept Zero

Отмести се, Tesla! Jaguar има основаниe да претендира за най-красив електрически автомобил в света с E-Type Concept Zero – любимият класически красавец на Enzo Ferrari със свръхмодерен електрически двигател и технологии от XXI век, който започва турне по изложенията от днес. Прототипът на компанията е по-бърз от оригиналния E-Type с близо секунда (от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди), но отговаря на същите спецификации и силует, освен въпросния двигател с мощност от 220 kW, литиево-йонна батерия, модифицирани прибори и табло и предни LED фарове в стила на оригиналната серия 1.

Добрата новина: новият електрически двигател реално е интегриран в съществуващата конструкция на E-type, което означава, че може да го смените с конвенционален XK по всяко време. А понеже шестцилиндровият XK е оборудван на почти всички емблематични модели на Jaguar като от този период , включително E-type, XK120, Mk2 и XJ6, новият електрически двигател би могъл да бъде използван с всеки от тези автомобили.

Сериозна занимaвка по джоба на малцина, но пък и добър период от време, през който Jaguar ще остане верен на своето ДНК. За момента компанията изчаква реакциите на публиката, за да реши дали да го пусне в масово производство. Дано клиентите на завода в Ковънтри да се ентусиазират.