Рисуващите сестри на изгубеното поколение

The Ballad of the Lonesome Ramblers @ Stalker Since 1993

Малко вероятно е да не сте чували за Borislava Willnevermadeit и Stalker since 1993, ако имате отношение към съвременната българска илюстрация. Борислава и Михаела Караджови рисуват откакто се помнят, че и преди това. Освен сестри, двете са истински съмишеници, които споделят много близка чувствителност и любов към уличната култура.

Макар всяка от тях да има силно индивидуален и лесно разпознаваем стил, можете да потърсите фамилна връзка в избора на готини градски образи и истории, симпатични детайли и младежка енергия в работата. Често мечтаем за живот в различно време. Понякога съжаляваме, че не сме се родили през 70-те, пропуснали сме да танцуваме с хипитата на Woodstock или да яздим коне в Дивия запад. Или просто мислим за себе си и тъгата, която ежедневно изпитваме.

За целта, двете бягат от добре познатото настояще и изливат екзистенциалната си мъка в експозицията с нови илюстрации Lost Generation. Първата обща изложба на двете девойки е вдъхновена от младостта, която живее извън времето, като бурно семейство от едно изгубено поколение след друго, заедно срещу вечерния час. За откриването обещават бири от Ah! (с техни илюстрации върху етикетите), коктейли от Absolut и сладоледи от Powerpops. Идеално като за есенна носталгия във вторник вечер.

Rebels © Borislava Willnevermadeit

Откриването на едноседмичната изложба Lost Generation е от 19:30 часа на 3 октомври в Генератор.