Видео колекции – Пролет/Лято 2018

Титулярите от миналия сезон продължават да мачкат. Страхотните нови дефилета на Haider Ackermann за Berluti и Alessandro Sartori за Ermenegildo Zegna са само малка част от поредния видео обзор с най-добрите колекции за пролетта и лятото на 2018 – поглед в бъдещето и удобен наръчник за пропиляване на време в гледане на (често) недостъпна мъжка мода. Накратко: 3 града, 65 колекции и дълги часове видео и музика от ревюта.

Лондон / 9-12 юни: 8 колекции. Пълният обзор на LFW Men’s е тук.

Милано / 16-20 юни: 29 колекции. Отсъстието на гиганти и предпочитането на презентации пред ревюта от интересни марки като Corneliani няма как да не се отрази върху миланската седмица на модата. Завръщането на 90-те години при Versace и Diesel Black Gold е най-пренебрежимата тенденция в колекциите най-вече заради поредното блестящо включване на Allesandro Sartori за Ermenegildo Zegna, футуристичната колекция на Prada със свръхкъси шорти, чорапи под коляното, вдигнати яки, графични принтове и комбинизони и отпусната 80-тарска офис униформа на Fendi с леки намеци за Американски психар.

Париж / 21-25 юни: 28 колекции. Свръхкъсите шорти доминират и в колекциите на дизайнерите от фенската столица. Повечето модни къщи не пропускат да представят свои луксозни кецове, за да отговорят на търсенето и манията зад океана (Valentino), а Haider Ackermann се справя повече от отлично с предизвикателството да създаде нормална и носима момчешка мода за богати мъже – скъпи материи (без да се набиват на око), красиви пропорции в силуета (без да са прекалено големи) и монохроматична палитра (без да е пределно скучна). Предвид новите хавайски ризи на Louis Vuitton, очаквайте скоро да ги срещате по абсолютно всички закачалки на масовите марки за бързооборотна мода.

Саундтрак: Имената, които трябва да са запомните задължително – младият тежкар Cjjohnny и електро носталгиците Oppenheimer Analysis. Разпускайте с Nat King Cole, Elvis Costello и Peggy Lee, пътвайте в Италия с Loredana Berte и Fred Buscaglione и правете секс с Chromatics, Nilufer Yanya и Ben Khan. Събрали сме ги всичките и в Spotify плейлист, за по-удобно.

Предишните видео-аудио обзори на мъжките колекции са тук.