Добре дошли в Маймунарника: Subculture Sage

Subculture Sage си ги знаем. Свириха на Meadows In The Mountains край Смолян два пъти като хедлайнер. Миналият октомври пък гостуваха на Фалшименто и Grounded In Sofia. Утре вечер лондонското хип-хоп дуо пък ще забие в Маймунарника по случай петия рожден ден на Радио Бинар. Идеален повод за един много кратък, но съдържателен разговор с нахъсаните Hypeman Sage и Subculture Sounds. На тема музика, разбира се.

Kак ще навиеш свой приятел да дойде в България? Много лесно. Колкото пъти сме били тук, винаги е било страхотно. Велико е. Затова се връщаме.

Новото ви EP ТАКЕ3 излиза до дни и концертът в София му се пада нещо като неофициална премиера. Къде са разликите с миналогодишния Big Smoke Autumn Blues? TAKE 3 е с много по-хип-хоп звучене. С него отдаваме почит към това, което тръгнахме да търсим в началото. Миналогодишното EP беше много по-експериментално. Това има доста по-солидна основа, но все пак пречупена по нашия си, Subculture Sage, начин.

Кой артист ви вдъхновява? Когато Kendrick Lamar пусна своя албум To Pimp A Butterfly, това наистина ни повлия силно. Голяма част от музиката в Big Smoke Autumn Blues дойде именно тогава.

Преди месец свирихте на Glastonbury, може би най-значимият музикален фестивал в нашето полукълбо. Какво взехте за себе си от него? На Glasto беше невероятно, велик фестивал. Да свириш там наистина се оказа голяма работа. Остана ни надъхването да правим всяко следващо шоу по-добре.

Най-горещото нещо в Лондон в момента? Граймът – толкова горещ, че според някои направо гори, кипи и се разпада. И в двата случая, това е гордостта на Лондон и артистите трябва да го поддържат така, че да се развива, а не да се задушава.

Три издания от тази година, които наистина ви впечатлиха? Blkswn на Smino, Saturation на Brockhampton и Ctrl на SZA.

Subculture Sage и Jelani Blackman са в Маймунарника утре вечер, 18 юли, след 20:00. Повече подробности за събитието има тук. Входът е по желание и възможност. Всички приходи от кутията за дарения ще отидат за благотворителна кауза по избор на Falshimento, така че бъдете щедри.