Останете у дома цял уикенд, за да гледате Coachella

Посрещаме Христовото Възкресение като истински православни миряни пред компютърните монитори в добра компания за втора поредна година заради прякото предаване на Coachella – сиромашката алтернатива на суперуспешния американски музикален фестивал за всеки, които не може да отдели времето, ресурсите и нервите за голямата поляна в Индио с най-интересните съвременни групи. И понеже сме услужливи като бойскаути, правим една бърза програма от най-интересните в програмата за следващите три дни, които може да проследите на живо в три отделни канала или да гледате на запис малко, след като са се случили. Прегледайте Boyscout програмата и си направете собствена интерактивна програма в YouTube страницата на фестивала, която превключва автоматично каналите според избраните от вас артисти.

ПЕТЪК, 14 АПРИЛ: загрявка с Tennis, преди да се потопим в брилянтните хармонии и сърцераздирателни истории на великия Sampha, да преслушаме наживо чисто новия албум на Mac DeMarco, да го прекъсваме леко с грайм от Stormzy, да минем и през Fathr John Misty заради новия му шедьовър Pure Comedy и да закусваме с танцувалната меланхолия на The xx и Radiohead. Dj Shadow и Travis Scott са на гърба на последните две групи, но знае ли човек?

СЪБОТА, 15 АПРИЛ: спокойно възкресение с Little Dragon, еднотипен трап и хитачки от Future, непрекъснато превключване между Warpaint, SchoolBoy Q и Tory Lanez, начало с Royksopp, продължение с Bon Iver и триумф на Gucci Mane за сметка на Lady Gaga.

НЕДЕЛЯ, 16 АПРИЛ: демоничен пост-пънк с мракобесните Preoccupations, последвано от успокояващ сет на Nao, синтпоп меланхолия от Future Islands на гърба на Kaytranada, цирк с DJ Khaled и дълга серия с Lorde и Kendrick Lamar. Boyscout ревюто на току-що излезлия му пореден гениален албум Damn. излиза скоро.

Дотогава – бърз преглед на артистите от тазгодишното издание на Coachella в официалния YouTube плейлист със 141 клипа.

Ето и директни линкове към трите канала:

Прякото YouTube предаване на Coachella започва тази нощ в 01:30 българско време ето тук.