YouTube с два уикенда на Coachella (и филм на Childish Gambino)

YouTube започва да стриймва Coachella след няколко часа на обичайните три канала с повече от 80 потвърдени артисти и групи за три дни. Новостите тази година обаче не са малко. Първият уикенд включва премиерата на новия филм на хедлайнера Childish Gambino с Rihanna (Guava Island в събота), а вторият – неделната служба на Kanye по повод Великден.

Споменаваме втория уикенд (19-21 април), защото и той влиза за пръв път в YouTube с мистериозната Coachella Curated програма с Jason Bentley от KCRW, която ще се гмурне във фестивалното преживяване с оригинално съдържание за феновете – бисове и живи изпълнения, коментари от участващите групи и артисти, късометражни документални филми, анимирани приключения и много други. Остава само да разберем какво означава последното.

ПЕТЪК, 13 АПРИЛ: Откриваме леко и позитивно с Anderson .Paak & The Free Nationals и DVSN, преди да проследим експерименталното фламенко на Rosalía, еуфоричната фестивална електроника на Rüfüs Du Sol, авангардния поп на Janelle Monae, ужасно краткия сет на Charlotte Gainsbourg и хедлайнера на вечерта – Childish Gambino.

СЪБОТА, 14 АПРИЛ: Първо е премиерата на едночасовия филм Guava Island с участието на Childish Gambino и Rihanna и режисурата на Hiro Murai (Атланта), a след това са Sir, Bob Moses, Maggie Rogers, Christine and The Queens, Four Tet, Billie Eilish, Kid Cudi и хедлайнерите на вечерта – Tame Impala.

НЕДЕЛЯ, 15 АПРИЛ: Смирена неделя с Pusha T, Unknown Mortal Orchestra, Playboi Carti, Blood Orange, Gesaffelstein, Khalid и Kaytranada.

YouTube стрийването на Coachella е тази нощ от 01:30 българско време тук.