Supestar се обновява с Boost и Bounce технологии

70-тарските баскетболни кецове на Adidas извървяват дълъг път преди да се наложат в уличния дрескод, разрастващата се скейтборд култура и хип-хоп сцена, не без помощта на скромната рап група Run-D.M.C., която споменахме набързо миналата седмица. През всичките десетилетия обаче, Superstar никога не осмелява да промени кардинално автентичния си силует с три черти и гумено бомбе във формата на мида.

Super Ape Star, 2003

След бурните 90-те години, спорадични колаборации с интересни артисти като Nigo от A Bathing Ape, новите Superstar II на Run-D.M.C. и командировката в новосъздадения през 2001 подбранд Adidas Originals, Superstar превземе Америка с лимитираната арт колекция с величествени модели от 35-годишния си юбилей и сътрудничеството с едно от най-разпознаваемите имена в съвременната попкултура. Pharrell Williams става част от Superstar вселената през 2015 по повод повторното лансиране на обновения модел, който залага на индивидуалността – Supercolor колекцията на американския музикант трансформира легендарния силует на Superstar в точно 50 различни разцветки като хитра маркетингова метафора за свободата на изразяването, демократичността и нуждата от приемане на различните индивидуалностти.

Supercolor колекцията на Pharrell Williams, 2015

Няколко месеца по-късно Supercolor е последван и от Supershell проекта на Pharrell, в който музикантът избира креативни приятели от целия свят като съвременния нюйоркски артист Todd James, американската фотографка и режисьор Cass Bird и японския артист Мr. да изрисуват легендарното гумено бомбе за пръв път в историята. Williams съшо се включва с шест собствени предложения, преди да се разпише и с още един Superstar 80s модел с много богат мотив и многоцветни мъниста като почит към оригиналните местни култури като боливийската, например. Съвсем очаквано, скоро след Stan Smith и Superstar се обновява с невидима за окото и скрита в подметката  Boost технология за повече комфорт при носене на модерната градска класика.

150 лева

Новите модели на Superstar пролетта и лятото на 2017 с голяма палитра от цветове, детайли и материали като кожа, велур и няколко нови технологични екстри, за които можем да благодарим на технологиите Boost и Bounce. Oсвен дългоочакваното завръщане на обновения Ultrastar, класиката на Adidas посяга и към boost подметките, покрити с пяна EVA и технологията Bounce в комбинация с характерната Primeknit материя, за да влезе окончателно в ХХI век. Любимият силует обаче си е съвсем същият.

Тази публикация излиза с подкрепата на Adidas. Superstar колекцията за пролетта и лятото на 2017 е в Аdidas OriginalsMall of Sofia на бул. Александър Стамболийски 101.