Adidas преоткрива 90-тарските EQT за новото поколение

Adidas се връща обратно към корените, за да направи сексапилна и очаквано модерна интерпретация на обичаната от няколко поколения бегачи линия EQT, родена в началото на 90-те години от нуждата за завръщане на функционалността и елиминирането на всичко излишно. Философията на дизайнерите преди 25 години може да бъда описана с две думи: асиметрична конструкция. Оригиналната колекция се противопоставя на тогавашните тенденции за цветове и избира минималистична гама не заради модерност, а само защото работи добре в полза на немците от Херцогенаурах и техните клиенти: черно за елегантен силует и невижданото дотогава зелено като символ на спортта, екологията, качеството и иновациите.

Всеки един от четирите модела в новата EQT инкарнация отдава почит на оригинала EQT Cushion 91, като го опростява радикално, без да се лиши от отличителния за линията син цвят, който контрастира с класическите за спортното облекло цветове бяло, сиво и черно. Красивите и много изчистени кецове EQT Cushion ADV имат корпус от Primeknit материя с допълнителни синтетични слоеве и правоъгълни панели от набук, характерните три черти и и светлоотразителни елементи.

Дългогодишните фенове няма как да не оценят и носталгичната система на връзките, разположена върху подметка от EVA и PU стабилизиращ петата елемент. Фундаменталната философия за функционалност на Adidas ЕQT влиза в 21 век повече от добре, няма спор.

Adidas EQT Cushion ADV струва 275 лева и може да бъде намерен във всички представителни магазини на марката в страната. Тази публикация излиза със съдействието на Adidas.