The Plovdiv Edition: Всички заедно

Добре облечените ни приятели от artnewscafe организират масивен банкет и танцова забава за Рождество Христово в приятната зала на снимката по-горе под мотото All Together Now. Името на събитието въобще не е случайно и припомня за слогана Together от кампанията на Пловдив за европейска столица на културата през 2019. Събитието ще се опита да събере на едно място всички пловдивчани, които се връщат в града за празниците и многобройните приятели и гости на града, както си му е реда за всяко мероприятие в дните до 31 декември. Зад пулта ще бъдат бившите бармани на artnewscafe като Саюлке (Мелформатор), Мартин (artnewscafe), Виктор (НОЩ Пловдив), Елен (Wake Up), Павел (Hip Hip) и VJ Nemko-fi (Мелформатор). Някои от тези младежи и девойки понастоящем са модерни диджеи, други са фестивални директори и радио водещи, трети си организират собствени партита, четвърти работят като артисти, но всеки един от тях е натрупал доста опит, вдъхновение, контакти и забавни истории за разказване зад бара. Виктор Янков е директор на НОЩ Пловдив, основател на радио предаването Молескин и организатор на ежегодното скандинавско електропоп парти в artnewscafe. Последното дава пределно ясна представа за музиката, която предпочита и пуска на места като галерия U-PARK и Петното на Роршах.

Самуил и Мартин

Саюлке е доста познат диджей от партитата на вездесъщия напоследък колектив Мелформатор, който започва кариерата си като барман и диджей в artnewscafe и впоследствие пуска спорадично електроника и инди във великотърновския бар Там и софийския Жул Верн, както и на партита The Spirit of Warhol и Melformator at the Pool. Симпатичната му физиономия е постоянно присъствие в нощната програма на последните две издания на НОЩ Пловдив, One Design Week, One Dance Week и One Architecture Week. Мартин пък е свирил предимно в пловдивските клубове Gramophone, Театъра, Мария Луиза, Петното на Роршах и бившия клуб Lebowski. Голяма част от музикалната му селекция звучи в онлайн радиото Lmey.

Елен и Павел

Павел Найденов и Елен са бивши бармани на artnewscafe, които отскоро се изявяват като диджеи. Павел има музикално образование и участва като пърформънс артист в различни фестивали като Улица Отец Паисий и НОЩ Пловдив, както и в софийската Фабрика за градско изкуство. Елена е заставала зад пулта на Melformator at the Pool, WakeUp Fest и Plovdiv Underground.

All Together Now е на 25 декември след 22:30 часа в пловдивската зала Stage51 на бул. Христо Ботев 51. Входът е свободен.