Читанка, Седмица 166

Robert Downey Jr в Less Than Zero

Dazed представя най-значимите имена в 90-тарската бритпоп култура и най-големите сърцеразбивачи от тинейджърските и независимите филми през последните три десетилетия.

Списъците този уикенд отново са на Flavorwire – 50-те най-романтични филми за всички времена и много екзистенциални цитати от Jean-Paul Sartre, които стават за статуси във Facebook и могат да ни спасят във всяка по-сериозна житейска криза.

Музикалните материали тази седмица – отдаваме почит на Bobby Womack, припомняме си историята на Charizma и Peanut Butter Wolf, говорим с Nick Cave за нагласения документален филм за неговия живот и попиваме материала на Lizzy Goodman за Kendrick Lamar – новата стара звезда на модерния хип-хоп.

Models.com продължава поредицата интервюта с музи с необикновени животи и много истории за разказване – иконичните модели Pat Cleveland, Kim Williams и Sylvia Gobbel.

Всеки мъж би умрял да присъства на яхтеното топлес парти на моделката Zoe Duchesne и нейните приятелки от Sports Illustrated.

Фотографът на Rolling Stone Baron Wolman издава книга със своите снимки от първия Woodstock.

Новият филм на Richard Linklater e сниман в продължение на 12 години с един и същи актьорски състав. Както обикновено, Ethan Hawke също се включва.

Конкурсът за нов облик на централния площад в Пловдив е на финала. Остава да видим дали общината ще реализира някой от избраните проекти.

Съботното интервю – Michael Eavis, създателят на фестивала Glastonbury.

Компанията Ernest Wright & Sons е от малкото останали ръчни производители на ножици в света.

Смъртта на легендарния издател на списания Felix Dennis е повод да си припомним за абсурдния му живот на прахосник, великолепен журналист и създател на списания и въобще луда глава.

Приятно четене и хубав уикенд.