Buttrich. Martin Buttrich

Takeover е приятен и обещаващ опит за по-различно бутиково парти от хора, които имат опит в организирането на концептуални (Blame) и масови (почти всичко останало в календара наYalta) събития за електронна музика през последните десетина години. Общото звено между двете е дългата ръка на Любо Урсини, който този път се обединява с Валди и Филип Черников за деветчасови рейв партита в подземната втора зала на споменатия клуб с циментов интериор, червена светлина, минимална мебелировка, плътен звук и никакво покритие за мобилните телефони, което е добре дошло за по-зрелите фенове на тази музика. Изборът им за гостуващи артисти е мед за всеки меломан и изненадващо смел за пазар, който все още не е готов изцяло за най-сериозните имена от ежегодната класация на Resident Advisor – Nick Curly, Dixon, Tiga, а сега и един от най-симпатичните текхаус продуценти и диджеи на съвременната сцена Martin Buttrich, който се справя еднакво добре с ремиксирането и собствената си продукция, а също и с импровизацията по време на своите сетове.

Немецът си действа кротко вече повече от 20 години и е записвал за чудесните влиятелни лейбъли Planet E, Four:Twenty, Cocoon, Poker Flat, Nervous и Desolat. Кариерата му започва още в началото на 90-те години в техно клубовете на Берлин и Хановер. Познанството и съвместната работа с Timo Maas му отварят вратата към висшата лига на поп музиката, благодарение на което продуцира фънк легендата Bootsy Collins и ремиксира артисти като Madonna, Muse, Fatboy Slim, Josh Wink, Green Velvet, Depeche Mode и Placebo. Най-силният му период обаче са шестте месеца с Loco Dice в нюйоркско студио преди десетина години, където изследват по-сериозно дълбоките и мрачни мелодии за най-тъмната част на нощта и се вдъхновяват да създадат лейбъла Desolat и доста внушителна дийп и тек хаус дискография, която променя стила из основи. Наш човек.

Takeover с Martin Buttrich е в петък, 19 декември, след 23:00 в Room 2 на Yalta Club – вход откъм Аксаков. Билетите струват 25 лева в мрежата на Eventim. Спечелете двойна покана за събитието като посетите Facebook страницата на Boyscout.