Годишна лихва

Преди малко повече от година писахме как интересните партита в София напоследък се случват далеч от обичайните клубове, в които сме свикнали – складове, високи етажи, подземни паркинги, галерии, точно както си му е реда. Хедонистичните кадри от видеото на Съвременните бохеми по-горе описва доста добре атмосферата от последното издание на ВьБАНКь миналия месец – четвъртото парти в помещенията на изоставената банка до трамвайния завод в квартал Славия, което успя да си създаде лоялна публика от изключително различни и интересни момичета и момчета, умиращи да се забавляват заедно и помежду си. И да, когато отдавна не си на 18, но танцуваш с всичките си другари до изгрев слънце, приятелката ти не иска да си тръгва въобще и се прибираш по светло с черен прахоляк в носа, значи нещо се е случило така, както трябва.

© Юлиана Йотова

В началото нито посетителите, нито организаторите знаят дали ще има втори път. 371 дни по-късно ВьБАНКь празнува първата си годишнина на същото място с обичайната публика и партньори, тежкарски зрял хаус и симпатично техно на Laylla Dane, Famous in Front и Raine в голямата зала, олдскуул хип-хоп и бас от GLDN Ratio и Tekniq в трезора (добре познатата малка зала с нисък таван и задушевна атмосфера), електроника и синтпоп от Vajarov & Paci Pac Pac и инди рок и мъжки гърлени вокали от Ивета Димитрова във витража (офисите на втория етаж). Понасяме се с танцовата стъпка на Leonardo DiCaprio и опърпаните си смокинги натам след няколко часа и каквото дансинг покаже.

ВьБАНКь е в петък, 24 октомври, след 22:30 часа на бул. Цар Борис III 126 (сградата на изоставената банка зад МТ&M Колеж). Има паркинг. Входът е 10 лева.