Sofia Beats с Kay Be

Константин Бешков / Kay Be © Иво Димитров

На Константин Бешков му трябваха два сингъла, четири самостоятелни албума с инструментален хип-хоп и интровертни аудио експерименти под името Kay Be и доволно количество работа с Freak Collective по продукцията на Бобо, Ваня Златева и Рут Колева, за да се реши да представи музиката си от последните пет-шест години на сцена с живи музиканти в София. Причината за последното не е страх или липса на увереност в гордия пловдивчанин, а по-скоро изчакване на подходящ момент, както обича да се изразява самия Бешков с тих и успокояващ монотонен глас.

Подходящият момент за първия му гиг като солов изпълнител се открива в лицето на колектива Sofia Beats – Снежана Безус (Beatbucket), Андрей Андреев (Mengeme), Иво Минчев (Funktool) и Богдан Шишеджиев (Bobcat), които действат като резидент диджеи и селектори на едноименната тематична вечер. Досегашните им събития ги налагат като симпатичен опит за налагане на т.нар. бийтс течение и слушането на качествена електроника и хип-хоп на интимни места с добър звук. За последното за тази година Sofia Beats парти, Kay Be ще свири със своите приятели и колеги от Bobo & The Gang – Стойко Милев (синтезатори и бас китара) и Борис Спасов (китара). Преди и след тях ще свирят изброените имена от колектива, заедно с Илиян Ружин от Фалшименто.

Sofia Beats с Kay Be Live Band е тази събота, 1 ноември, в малката зала на Mixtape 5 след 10 вечерта. Входът е 6 лева. Повече подробности за партито има тук. Можете да спечелите две двойни покани за събитието като препоръчате този материал, наминете през нашата facebook страница и харесате, споделите или коментирате публикацията там.