Iñigo Vontier има порно мустак и вкус за мрачно диско

Под всеки TouTube видеоклип на артист с уклон към мрачна, но дискотечна електроника и по-сексуалните дълбоки звуци има поне по един коментар Come to Mexico City! или Come to Guadalajara! Последното идва да напомни, че мексиканците обичат своята независима музика, приемат с отворени обятия всички пионери и култивират много внимателно и последователно електронната сцена на американския съсед.

Мексиканският продуцент и диджей Iñigo Vontier е от онези комбинативни музикални посланици на своята родина, които издават собствената си продукция за важни лейбъли като Disco Halal, Correspondant, Turbo Recordings (лейбълът на канадския крал Tiga), Lumiere Noire, MultiCulti и Optimo Music (онзи na JD Twitch), не се набиват много на очи, но почелят с шармантни кожени палта с косъм, рафиниран вкус за дарк диско и ;ежерно отношения към домашните лайв сетове по халат и шкембе..

Има шанс да сте го засичали в комбина с московските двама братя Sasha Lipsky и Sergey Lipsky от Simple Symmetry (мракобесното парче Gilgamesh) или да сте слушали деб’тния му албум El Hijo del Maiz от 2019 за парижкия лейбъл Lumiere Noire. Може и да сте танцували на големия му хит със свирни Bo Ni Ke в сет на немските бандити от Keinemusik.

Със сигурност може да попаднете на захласнати потърпевши от неговите сетове, които ги определят амбициозно като потентна комбинация от нахъсан ритъм, тропическо езичество, извънземен ритуал и психеделия с хипнотични песнопения. Iñigo Vontier обаче не е диджей за тежки наркотици, нито просто обикновен пионер на мексиканската електронна сцена със собствен лейбъл (Calypso Records), а крайно симпатичен агент, който не просто селектира тракове, а умее да разказва истории и да кара хората да танцуват и да се лашкат от еуфория и щастие до носталгия и обратно. Поне за една нощ в София.

Iñigo Vontier е в Терминал 1 на 18 декември след 22:30 в компанията на Stranger Synths и Julieta Intergalactica. Билетите струват 15 лева в Eventim и 20 лева на входа на клуба.