Господин Hugo Race

Hugo Race Fatalists © Angela Anzalone

Тазгодишният Аларма Пънк Джаз Фест започва с мини турне в три български града на един от първите китаристи на Nick Cave и The Bad Seeds, Hugo Race. Двамата свирят заедно в началото на 80-те години, а по-късно записват и музиката към филма Ghosts… Of The Civil Dead. След това Hugo Race експериментира с пост-пънк, акустична музика и африкански блус с групи като The Wreckery, The True Spirit, Dirtmusic и безброй странични проекти и колаборации, за да стигне до двата си албума с Fatalists.

Вероятно Race ще свири голяма част от последния си албум с групата We Never Had Control от миналия октомври, пълен с мрачен блус, достатъчно пост-пънк влияния и типичната за австралийските мрачни хора поезия. На различните концерти ще го подгряват инди-дарк-психиделичното трио Rosenquarzexpress и израсналия в Канада Илко Биров. Концертът на Hugo Race Fatalists в София ще се излъчи пряко по програма Христо Ботев.

Турнето на Hugo Race Fatalists е в София на 25 март (Studio Sounds Like, 20 и 25 лв.), Русе на 26 март (Max Club, 8 и 10 лв.) и Пловдив на 27 март (Център за сценични изкуства STAGE 51, 10 и 15 лв.). Предварителна продажба на билети от Tixgate, TicketPlus, Eventim и на място в Дюкян Меломан и на касите на EasyPay.