The Rolling Stones на кино в София

Турнето América Latina Olé Tour 2016 щеше да остане в Wikipedia с абсолютно нищо, ако не беше едно изключително събитие в историята на рок музиката. На 26 март The Rolling Stones стават първата чужда рокендрол група с толкова внушителен и безплатен концерт на открито в кубинската столица Хавана, ако не броим далеч по-скромния опит на Audioslave през 2005. Концертният филм Havana Moon пресъздава знаменития за Mick Jagger, революционера Ronnie Wood, Charlie Che Watts, компадре Keith Richards гиг, проведен няколко дни след първото посещение на действащ американски президент на острова на свободата от 88 години. Подобен подгряващ изпълнител и протестите на Ватикана срещу рокендрола на Разпети петък са идеални условия за емоционален двучасов концерт пред милион кубинци, които танцуват като обезумели на Jumpin Jack Flash, It’s Only Rock ’n Roll, Brown Sugar и Satisfaction. И понеже подобни събития се случват рядко и едва ли смятате да си позволите билета за Desert Trip този октомври, най-добре да го гледаме Stones поне на голям екран с подходящия съраунд звук. 

Още една причина да не чакаме Blu-Ray изданието и да гледаме единствената прожекция в любовните кресла на Cine Grand? Режисьорът Paul Dugdale обещава ексклузивно съдържание, което ще може да се гледа само на кино.

Havana Moon е в Cine Grand на 23 септември от 20:00. Билетите струват 12 и 14 лева и могат да бъдат поръчани онлайн тук.