Президентски избори

Тази събота се готвим за Iceland Groove, където ще слушаме исландката Lára Rúnars и диджей сет на нашия Джун Йошида с вокали на живо от Миленита. Ще излъжем обаче, ако не кажем, че нетърпението ни подхранва най-силно участието на President Bongo от GusGus, който пуска доста приятно техно и дълбок хаус. Boyscout попита президента няколко бързи въпроса за новия албум Arabian Horse, за 90-те и за личния му стил. Докато четеш, можеш да чуеш ремикса му на Over.

Повече от 15 години вече правиш музика с GusGus. Какво те зарежда да продължаваш? Надявам се, че самата музика е нещото, което ме движи. Но може и да е работата до късни часове? Кой знае. Все още сме тук и никой не е съвсем наясно защо, най-малко самите ние!

На момента се влюбихме в Arabian Horse. Усеща се, че GusGus са готови да се завърнат на дансинга. Как би описал албума? Давам му шестица за костна структура, шестица за мирис, шестица за вкус и шестица за привлекателност. И това е скромна оценка! (смее се)

Чуваме доста деветдесетарски влияния в новия албум. Кои са любимите ти спомени оттогава? За мен няма кой знае колко много неща от 90-те в този албум. И може би доста по-малко отколкото във всеки друг албум на GusGus. Не мисля, че хората биха правили такава асоциация, ако не ставаше дума именно за албум на GusGus.  Освен може би преливането на траковете, което си е като изтръгнато от онова време.  Иначе нямам специални спомени оттогава, в които да съм се вкопчил. Освен може би за френската лучена супа в едно заведение Le Petit Marcel.

От GusGus (идва от филма Angst Essen Seele Auf/Страхът разяжда душата, в който една мацка смешно произнася „кускус“ – бел. ред.) до другата ти група Gluteus Maximus – около теб има доста сексуални препратки. Нарочно ли провокираш или всичко е на майтап? Името GusGus не го измислих аз, в началото беше друго. А Gluteus Maximus се роди 13 години по-късно и е нещо съвсем различно. Идеята не е да провокира, а, да, по-скоро за шегата. Да бъдеш в банда с готино име на мускул на задника си е топ 10.

Кажи ни нещо за личния си стил – с годините май се кротна от див викинг до джентълмен. Какво обичаш да носиш, когато работиш и в свободното си време? Голямо недоразумение е, че влагам много мисъл в тези неща. Защото наистина не го правя. Имам стилист. Той се грижи за тези работи. Казва се Sexy Lazer и се справя много добре, защото успява да ме изненада всеки път, когато обличам някакви дрехи, които ми е приготвил. Странна работа.

На каква музика обичаш да танцуваш, във вторник вечер например? Никога не танцувам във вторник! (смее се)

(Добре, че) IceLand Groove е в петък, 17-ти, във Военния клуб. Билетът е скромните 10 лв., можеш да си го купиш предварително от Eventim. Boyscout дава два билета за партито благодарение на организаторите от DJBook и Credo Bonum. Ако ги искаш, пусни коментар или харесай линка към тази статия във ФБ. Ще изтеглим и обявим победител в четвъртък.