Пекарна Nade

© Вихрен Георгиев

Вихрен Георгиев разбира от храна и обича да снима, затова го помолихме да ни запознае по-подробно с предложенията на една от добрите столични пекарни в центъра на града.

Пекарната Nade съществува от близо две-три години, но е с нов собственик от едва една – достатъчно време предлаганият асортимент да се подобри и разнообрази значително, а екипът да се съсредоточи върху производството на бутиков хляб, пресни закуски и сладкиши. Основната идея на Nade е да предлагат вкусни и полезни печива на достъпни цени. Все пак хлябът е основна храна на човечеството от векове и може да бъде полезен и здравословен ако се приготвя от полезни продукти и по правилния начин.

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

Препоръчваме хляба от лимец (древен сорт пшеница с високо съдържание на фибри и минерални вещества) за 2,20 лв., питките със семена от чиа на същата цена, както и малцовите багети със семена за 1,90 лв.

© Вихрен Георгиев

Освен хляб в Nade могат да бъдат намерени и току-що изпечени кифлички с вишни, рогчета със сирене и яйце и ароматните и напомнящи за Коледа канелени кифлички с орехи (всичко на цена около 1,20 лв.) Пекарната може да послужи и за бърз ежедневен обяд заради свежите салати и малкото на брой, но подбрани пресни сандвичи от качествени продукти на цена от 3 до 3,80 лв.

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

Супите са различни всеки ден, има и студени предложения с цвекло, целина и моркови. Изборът на сладкиши и десерти е различен всеки ден – брауни с орехи, линзер с орехи и вишни, щрудел с праскови и чийз кейкове, всички на цена от 2 до 3,20 лв. Въобще пекарната Nade е добро място с прилични цени за всеки, който не изгаря от желание да прекара часове в четене на готварски книги и печене на курабийки и дребни сладки.

© Вихрен Георгиев

© Вихрен Георгиев

Пекарната Nade е в София на ул. Цар Асен 21, точно на ъгъла с ул. Кърниградска и в непосредствена близост до бул. Витоша. Работи всеки ден от 8:30 до 18:30 часа, а в събота – от 10 до 16 часа.