Spaghetti Kitchen

Няколко пъти вече хапваме в Spaghetti Kitchen на ул. 6-ти септември, което отвори преди седмица-две на мястото на една несполучлива пицария. Новото местенце е на хората, правили MottoSpaghetti Company и сие, и предлага италианска и американска кухня (разбирай пастa, пици, грил и т.н.). Определено ни спечели с готиния интериор и най-вече подземния си етаж, където масите са подредени в голямо, отворено пространство, раздвижено на няколко нива, а кухнята е зад масивни стъклени витрини.

Менюто е разнообразно, попадаме все на много приятни сервитьори, а цените са повече от добри – няма да намериш салата, пастa или пица над 10 лева, като имаш предвид че пиците идват в комплект с малка салата. Ако си фен на стекове, важно е да знаеш, че ги сервират с гарнитура и флат бред. Най-скъп е ти-бон стекът, който е на приличните 28 кинта. Засега единствено не сме уцелвали нещо за хапване, което горещо да препоръчаме. Чухме добри неща обаче за калмарите на грил с чили и джинджифил и платата със сирена или прошуто. Ще си пробваме късмета с тях следващия път.


Spaghetti Kitchen е на ул. 6-ти септември номер 9, тел. 44 10 270 или във Facebook. Приемат карти Visa, Amеrican Express и MasterCard.

  • foz

    Мястото наистина има страхотна атмосфера. Безспорно най-добрият интериор на р-нт в София. НО… храната е много зле! Ядохме 4 души, поръчахме 6 различни неща и нищо не ставаше за ядене… Съвсем сериозно, Любо Василев е роден без вкусови рецептори. И в другите му заведения е същото – супер дизайн и плачевна кухня… Не разбирам как може да се похарчат толкова пари за интериор на ресторант и храната да не става…

  • pg

    За съжаление трябва да се съглася с FOZ. Макар да е имало случаи, в които кухнята е била на ниво, определено е слабото място на заведението.