Бивак сак бомбър

© oki-ni.com

Нездравословната ни слабост към отпратките към военните униформи и камуфлажния десен започва леко да ни дразни, но няма как да не споделим последното предложение на английския дизайнер Christopher Raeburn, което е две нива над обикновените вдъхновени-от-войската колекции. Тъмнозеленото бомбър якето на младежа е създадено от непромокаем плат от войнишки бивак сак: оригиналните части на последния са разшити и сглобени интелигентно, за да се създаде съвсем нова дреха. Всяка част е абсолютно оригинална, а бомбърите са произведени на ръка в студиото на Raeburn в Източен Лондон.

© oki-ni.com

Якето е пореден вариант на класическата форма на бомбърите, но използваните материали и конструкцията го отличават безкрайно от всяко едно друго на пазара. Предната част е направена от водонепромокаемия плат, ръкавите и гърба са изцяло от мрежа, а оребрената яка, маншети и талия са издържани в сив триктаж. Дизайнът включва класически детайли от оригиналните бомбъри като джоб за карти на единия ръкав и много здрав цип от италианската фирма Riri и някои новости като допълнителния джоб с цип на гърба.

© oki-ni.com

Така или иначе бомбърът ни печели с умелата игра на разглабяне и сглабяне на един и същи непромокаем, дишащ и лек плат по различен начин – оригиналната му употреба гарантира издръжливост при сериозно носене дори и удобство през лятото. Според Christopher, бивак-саковете се използват от британската армия на мястото традиционните палатки. Бомбърът е произведен само в 50 броя с отделен номер върху етикета от вътрешната страна, така че бързичко ако можете да си позволите сериозната цена.

£495, oт oki-ni