Видео: The Black Keys & Lana

The Black Keys са доста странна група напоследък. Записват албум след албум, напълно заслужено се превръщат в една от най-успешните групи за последните няколко години и продължават да събличат мадами със своя блусарски буги рок. Имат време да се появяват във видео клиповете на RZA към саундтрака за новия му филм, но нямат време да снимат своите собствени, защото продължават дългото си турне и междувременно записват нов албум.

Sister е поредната песен от жестокия албум El Camino, която се сдобива с клип. Все още липсва потвърждение дали това е официалния клип на песента, но със сигурност не е сниман от обикновени фенове, а доста професионално. Режисьорът Yoni Lappin е снимал пет английски ученички, които приличат на моделки и със същия успех могат да са част от списъка с по-непретенциозни момичета на Ivet Fashion или каста на сериала Skins. Та, девойките го играят бунтарки и малко след като обличат училищните си униформи решават да пропуснат  заниманията в клас и се отдават на разходки и пушене на цигари в Южен Лондон, за да се стигне до кулминацията с кладата на същите онези униформи докато посрещат нощта на хълмовете от гробището и резервоарите на лондонското предградие Нънхед. Все още не сме разбрали дали видеото има нещо общо с The Black Keys, затова го гледайте преди Warner да са го свалили отвсякъде.

Del Rey продължава да подготвя преиздаването на дебютния си албум с видеото към Bel Air – опушена и леко скучна балада от най-добрите години на Enya, която се различава сериозно от предишната сърцераздирателна сила на Ride. Видеото разчита отново на доста добре стилизирана Aмерикана и въртяща се певица, която потъва и изплува разноцветна от пушека в пряк и преносен смисъл. Вероятно ще се окажем прави за филмовите амбиции на певицата, която загатва за нов проект на име Tropico в описанието на видеото в YouTube. Очакваме го през 2013.