Boyscout подкаст – Mr. Moon

Новият подкаст на Boyscout е посветен на Nu-disco течението и работата на Младен Димитров, по-известен като Mr. Moon – един от пичовете, които развиват най-много българската соул и фънки хаус сцена. Младен е завършил музикалното училище в Пловдив преди да се отдаде изцяло на перкусиите, което обяснява и любовта му към интелигентния бас и ритъм. Работил е с български артисти като Белослава, Tri O Five, Freestyle и Bobo, но много често можете да чуете името на Младен в чуждите блогове и музикални предавания заради ремиксите му за Lisa Shaw, Atjazz, Marshall Jefferson, Kinky Movement, Distant People, Yves Murasca & BK Duke, Stereo Mutants, Pablo Fierro, Mirco Esposito & Mario Held и Fanel. Miguel Migs пък го кани да направи ремикс и сингбек версия на Lisa Shaw и нейното Honey, включено в последното издание на компилацията Nikki Beach Miami.

Лятото Мr. Moon живее край морето и свири наоколо като диджей и заедно с групата си. Работи и по албум с авторска музика, който би трябвало да е готов в края на годината и за когото му помагат Белослава, Любо Киров, May Lolas и Yogi от Random Soul – много изпушило MC, базирано в Лондон.

Музиката в Boyscout подкаста е Nu-disco, което си е в реда на нещата. Все пак от дете съм вдъхновен от фънк, соул и диско, пускам и продуцирам именно такива стилове. Възхищавам се и слушам предимно стари имена като Cool Milion, Spiritcatcher, Ole Borud и Jazzanova, но бих работил със всеки, които има близък вкус и поглед върху музиката.

Още сетове на Mr. Moon – в Soundcloud и Mixloud.