Boyscout подкаст – Яна Герова

Яна Герова е мениджър онлайн продажби на MDL (фирмата, която вкарва Sisley, Benetton и Zegna в България), помага за комуникациите и рекламата на всеки от брандовете, снима се спорадично като модел за списания и български марки като Knapp и Sassa Björg, но намира достатъчно време да се занимава с личния си блог Trashyellow и най-голямата си страст – музиката. Започва като хип хоп и арендби диджей на по-добрите черни партита в София, но през последните години се е ориентирала предимно към UK Bass и Garage. Рап музиката се опорочи с безумно денс звучене, инструментали и текстове. Голяма част от новите изпълнителите повтарят стилистиката на артисти отпреди четири-пет години, а това ме дразни и отегчава. Винаги съм търсила ново звучене и стил. Харесва ми да разнообразявам, в този случай с вибрациите на силния бас. Съвсем друго измерение е и ме кара да се чувствам различно.

Последното нещо, впечатлило Герова, е съвместната работа на Boddika и Pearson Sound. Често си пуска Velociraptor на Kasabian и микстейпа Stereotype – лондонското крю на Dipset (S.A.S) с пряко включване от Statik Selektah. Можете да я видите на повечето събития в България с музиката, която и допада, независимо от стила. Догодина ще ходи в Нови Сад на EXIT, но мечтае да има достатъчно пари за Coachella, Bonnaroo и LOVEBOX. Много обичам партитата на Boiler room с жестоки сетове на велики UK артисти. Освен това рядко пропускам диджей сетовете по BBC Radio 1 и Rinse Fm. Музика слушам силно у дома, в колата или докато вървя пеша.

Какво ще ни кажеш за твоя Boyscout подкаст? Събрах парчета, които помня от миналото лято, наред с музиката от последните девет месеца, с която гаджето ми ме свали. Изцяло UK звук от английски артисти – от future bass до кавъри на стари garage парчета, английски фънки хаус и малко grime. С две думи: модерна музика, която все повече навлиза в България с леко закъснение. Да речем, че целият подкаст е любовен.

Еми, хубаво.