Биг Бен

Силната музикална седмица продължава с Ben Westbeech, който ще направи вокален и диджей сет в 4 стаи тази вечер. Ще подгряват родните Sirius & Methodikal от Reel Feel, по чиято покана идва Westbeech. Използвахме повода да му зададем няколко въпроса, докато загряваме за партито.

В новия ти албум There’s More to Life Than This се усеща по-силно хаус влияние. Съзнателен избор или се случи естествено? Бях започнал да пускам много повече хаус музика в диджей сетовете си преди да направя този албум. Затова беше логично нещата да тръгнат в тази посока… Това че подписах с лейбъла Strictly Rhythm определено имаше много общо с посоката и първоначалната идея беше да направя хаус албум. В крайна сметка се получи албум, по-скоро вдъхновен от тази музика.

Как започна да правиш музика? Учил си професионално за виолончелист – мислил ли си да станеш класически музикант? Цял живот съм пял в хорове, но чак когато бях на 21 започнах да пея в мои записи. Продуцирам музика от 19-годишна възраст и не съм имал намерение да комбинирам двете неща. Заради една случайна среща с продуцента Red Light започнах да пея отново. Исках просто да бъда продуцент и нямах намерение да ставам певец. Иначе никога не съм искал да стана класически музикант, но се бях замислил да се занимавам с оперно пеене в един момент.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=65MqSNcNH-k[/youtube]

С каква музика си израснал и какво ти харесва от тази година? Израснах с рокендрол и класическа музика, след това преминах на хип-хоп и джънгъл. Имаше много различни влияния около мен… Тази година много ми хареса албума на Tame Impala. Също така Eats Everything в хауса, харесвам и албума на Pets и нещата на лейбъла Dirtybird.

Кои са героите ти – в музиката и в живота? В музика са Miles Davis, D’Angelo и Stevie Wonder. Героят ми в живота е моята майка.

Кажи ни за личния ти стил – какъв тип дрехи харесваш? Кефя се на марки като APC, Folk и Albam. Обичам и бутикови, и малки магазини за дрехи. Като цяло съм склонен да залагам на по-премерени неща и харесвам дрехи с добра кройка. По отношение на обувките съм изцяло верен на Clarks.

Какво да очакваме от теб в София тази вечер? Много як сет! Ще ви дигам, ще ви свалям и ще направя няколко изненади по пътя. Наистина нямам търпение да направя това участие в София и да разгледам града, чувал съм много готини неща…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U7NGm1tSBGg[/youtube]

Ben Westbeech e в 4 стаи тази вечер. Партито почва в 10, входът е 10 лв.