Соул ташаци

Тази седмица София става световна столица на белите момчета с черни гласове. В два последователни дни ще гледаме на живо двама млади британци, които са родени да пеят соул, но се вдъхновяват и от електронната музика. Вече няколко пъти сме споменавали Jamie Woon, който си спечели доста широка популярност със сингъла Night Air. Концертите на Woon са по-скоро лежерни изживявания – акцентът пада върху бийтовете и гласа на Woon, семплиран на място и грижливо подреждан във формата на песни. В София Woon ще представи дебютния си албум Mirrorwriting, който претендира за един от любимите ни за 2011. След него ще има диджей сет на David Kennedy, по-известен под псевдонимите Pearson Sound и Ramadanman.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R9sWjNC_HIA[/youtube]

 

Ben Westbeech е родом от Бристол, с формално обучение като вокалист и челист. От няколко години живее и прави музика в Лондон. Първият му албум, Welcome to the Best Years of Your Life, излиза през 2007 и има по-скоро асид джаз звучене. За наследника му отпреди няколко месеца, There’s More to Life Than This, работи с доста различни продуценти – хора като Soul Clap, Henrik Schwarz, Midland и Rasmus Faber, и прави нежен завой към по-хаус звученето. Песни като Something For The Weekend напомнят повече за безгрижния диско фънк на Jamiroquai и са идеални за танци в четвъртък вечер, но има и такива като Inflections и Stronger, които показват и обещаваща за развитието на Westbeech дълбочина.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3mECuK4qUh0[/youtube]

Jamie Woon е в Sofia Live Club на 7 декември, билетът струва 30 лв. и може да бъде закупен от EventimBen Westbeech е в Четири стаи на Ангел Кънчев 1 на 8 декември, входът е 10 лв.