Животът не е за всеки

Голям човек, голяма книга. Автобиографията на Keith Richards, една от последните рок звезди с изтормозен, но безсмъртен организъм, носи единственото подходящо име, за което можем да се сетим. Life би било банално име за всеки друг мемоар, освен ако не се отнасяше до единствения мъж, който може да натрие носа на Mick Jagger, вдъхновява Johnny Depp и е китарист в една от двете най-важни групи в историята на английската музика.

Изключително забавната и интелигентна книга за живота на Keith Richards започва в следвоенен Лондон и продължава през бурния живот и възхода на Rolling Stones през 60-те и 70-те години, и така до днес. Написана e в разговорен стил съвместно с журналиста James Fox, който познава Richards още от началото на 70-те. Имайки предвид десетилетията на злоупотреба с каквото и да било, паметта на Keith е забележителна.

500-те страници описват подробно с жестоко чувство за хумор и самоирония наркотиците, обиските, арестите, жените, противоречивите отношения с Jagger и музиката в живота на Richards. Както споделя David Remnick, главен редактор на The NewYorker, Life e луда разходка през живота на един човек, който е познал всяко удоволствие, не си е отказал от нищо и никога не е платил цената.

Едни от най-добрите рок мемоари, писани някога. Без да преувеличаваме.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B2sNYUQlV7c[/youtube]

Life (Ciela) на Keith Richards струва може да бъде намерена във всяка книжарница или поръчана направо тук. Разходете се и до панаира на книгата, който продължава до неделя. Повечето издателства предлагат отстъпки от 20 до 50 процента за отделни заглавия. Струва си.