СЕЛЕКЦИЯ: Чашата на Traga за мартини коктейли и шотове

Съдейки по досегашния ни опит с чаши за шампанско, предпочитаме алкохолните напитки да са в строги геометрични форми. функционалният хибрид на Traga обаче стига далеч по-напред и предлага едно решение за три различни (умерени) удоволствия.

Младото миланско студио за дизайн е решено да преосмисли основните вещи у дома и да ги направи още по-полезни. Фокусирайки се предимно върху стъклария и аксесоари за деня, дизайнерът Daniel Nikolovski работи върху семпли продукти с двойна и тройна употреба, създадени да предизвикват внимание и разговори около масата.

Дебютната чаша на Traga (80 лева за цветна/безцветна, 258 лева за пълния комплект от четири) е направена така, че да се ползва за мартини коктейли от едната страна или за къси напитки и шотове с едно задъртане на китката. Всяка от четирите налични Martini Shot чаши е направена от боросиликатно стъкло, предпочетено заради своята лекота, издръжливост и устойчивост на високи и ниски температури.

Палитрата от четири основни разцветки (кехлибарено-лилаво, синьо-розово, синьозелено-синьо и прозрачно) е внимателно подрбана така, че да провокира диалог между класическите и съвременните цветове в модерната стъклария. Колкото до името на марката, Traga означава следа на хърватски и е вдъхновено от леките мокри петна или кръгли релефи, оставяни от ръбовете на чашите върху поркивките на всяка маса след сериозна вечеринка. Съдейки по цветовете, представяме си ги като идеално допълнение към всяко диско парти.