Girlscout: 70 нюанса за обновеното червило Rouge Dior

Имаме тежки очаквания за истински фатално червено червило от Алина Манова и нейната марка Lovaline, която предстои да дебютира в правилния момент. Дотогава не отказваме и последните предложения на френски титани със 70-годишна история.

Точно навреме за премиерата на ТВ сериала The New Look, Dior припомня за една от важните стъпки в своята славна история. Само шест години след знаковата New Look колекция от 1957, Christian Dior създава Rouge Dior – първият продукт за грим на едноименната парижка модна къща, който се балага като един от нейните най-разпознаваемите символи през следващите десетилетия.

Днес това емблематично червило е преоткрито с поглед назад към кутюрното наследство на ателието и стремежът на творческия и имиджов директор на Dior гримовете Peter Philips да вкара малко авангарден характер. Обновената формула на Rouge Dior (102 лева от Douglas и Pretty Shop) e обогатена с цветен екстракт от червен божур и удвоена концентрация на флорални активни съставки за хидратация, дълготраен цвят и комфортни устни.

Въпросният екстракт от червен божур спомага за подобряване и съживяване на деликатната кожа на устните със състав, богат на омега 6 и девет есенциални мастни киселини и ограничаващ естествената загуба на хидратация. За още по-интензивно действие върху хидратацията на устните имаме и три флорални маслени екстракта: от цвят на нар за придаване на напомпващ ефект, от цвят на бодлива круша и от цвят на хибискус за насърчаване на естествения синтез на серамиди.

В новата гама от 70 нюанса (35 от които налични у нас) в два различни финиша (сатенен и кадифен), за да отговарят не само на различни настроения и вкусове, но и на особения редакционен фетиш към тактилни текстури. И докато ние се интересуваме от червилото най-вече като обект, дамите най-вероятно се питат колко колко по-висока покривност и дълготрайност предлага избраният от тях нюанс.

По думите на Dior, сатененият завършек изпълва устните с ултрапигментиран и перфектно покриващ дълготраен цвят в продължение на дванайсет часа, докато матовият кадифен осигурява изглаждащ ефект в продължение на осем часа. Флоралните екстракти пък се разписват под 24 часа комфорт и дванайсет часа истински цвят. В основата на колекцията са четири от най-известните нюанси на серията: емблематичното вечно червено 999, финото бежово 100 Nude Look, любимото на Christian Dior розово 720 Icone и пламенно оранжево-червеното 777 Fahrenheit.

Уви, преработеният магнитен корпус на Rouge Dior с по-тънък профил и щампован с инициалите CD сребърен пръстен е луксозна, но ретроградна скука, която не може да се сравнява с пенис червилата на Isamaya Ffrench и феноменалната предишна генерация на Rouge Pur Couture на Yves Saint Laurent. Хубавото обаче е, че опаковката на Rouge Dior може да бъде презареждана (81 лева за пълнител), a щракването при затваряне е ASMR от най-висока класа.