Dior Sauvage Parfum е силен аромат за тежки срещи

На Johnny Depp не му върви въобще напоследък. Последната ТВ реклама на Dior Sauvage с него като посланик на аромата предизвика сериозни коментари за културна апроприация, последвани от извинение от френската модна къща.

И без въпросното видео с Depp забиващия с танцуващи индианци можем да добием представа за вдъхновението зад новия Dior Sauvage Parfum от великолепните панорами на Simon Davidson в галерията по-горе. Третата инкарнация на представения през 2015 мъжки аромат отново е вдъхновена от зашеметяващия мащаб и характерна сурова природа на просторните американски каньони и красотата на звездното нощното небе.

François Demachy пресъздава горната девствена идилия в много силен концентрат, който стои на границата между интензивната свежест и мекотата на топлите ориенталски нотки. Парфюмеристът на Dior си признава съвсем чистосърдечно, че още първоначално е създал много сложна композиция за Sauvage, за да може да я променя и наглася деликатно година след година според план-програмата на компанията за нови мъжки аромати.

Казано по друг начин, да е оригинална, позната и да не омръзва бързо. Sauvage Parfum разгръща въпросната екстремна свежест постепенно с нотки на бергамот от района на Реджо ди Калабрия, мандарина и кардамон, преди постепенно да се затопли и развие с тамян, сухо амброво ядро, градински чай, кедрово дърво от Вирджиния и есенция на сандалово дърво от Шри Ланка.

Допълнителният характер на този силен мъжкарски аромат за тежки срещи е подчертан с пищни ориенталски нотки от леко горчиви зърна тонка и папуанска ванилия абсолю. Флаконът е семпъл, син и напомнящ за дълбока нощ и онова наситено синьо след залез и преди изгрев слънце. Все време, в което се случват интересни неща.

Dior Sauvage Parfum струва 185/259 лева за 50/100 мл.