Предпазни мерки

Съмненията, че мъжката козметика всъщност не се различава от женската и всичко е въпрос на маркетинг, ще съществуват винаги. Сигурно е обаче, че мъжката кожа е по-дебела и по-мазна, тъй като нашите хормони изпускат повече себум. Предимството ни е, че себумът защитава по-добре кожата от въздействията на околната среда. Лошото е, че това ни докарва повече проблеми с акне и подобни. Мъжката кожа старее по-бавно, заради повечето колаген в нея, но обикновено започне ли веднъж, процесът минава с по-голяма сила и оставя по-видими следи. Да не говорим за влиянието на бръсненето и зимните условия навън.

Приемаме грижата за кожата като миенето на зъбите и лицето – инвестиция в това да изглеждаме добре за себе си и за другите. Изборът на козметика винаги ни е бил тегаво упражнение, на всичкото отгоре твърдят, че е хубаво продуктите да се сменят, затова и споделяме, когато останем доволни от дадена серия. Такъв е случаят с Dior Homme Dermo System, мъжката серия на Christian DiorМарката произвежда козметика от 1955, специално разработената серия за мъже обаче е факт едва от няколко години. Продуктите са от по-високия клас, което ги прави една от по-скъпите алтернативи на пазара. Смятаме ги в билети за кино, малки уискита и кутии цигари, и отчитаме факта, че цял живот ще носим една кожа, и започват да изглеждат по-приемливи.

Dior твърдят, че предлагат на мъжете продуктите, каквито те искат, а именно – бързопопиващи, леки и с ненатрапчив мирис. Можем да потвърдим. Ползвахме почистващия гел, серума за лице, който става и за след бръснене, и този за околоочния контур. Серумите (разликата с кремовете е, че обикновено са изцяло на водна основа) са доста плътни, но попиват бързо и само след няколко дни употреба се усеща разлика в кожата на допир, а след по-редовно ползване и на вид започва да изглежда по-жива. Имат осезаем стягащ ефект, а този за очи бори тъмните сенки и торбичките. Голям плюс е дозаторът, защото работата става по-бързо и чисто, а и се ползват по-дълго – издържат около три месеца при редовна, умерена употреба. Гелът има съвсем леко ексфолиращо действие и е за почитателите на почистващи продукти, които не правят много пяна. На страницата на марката може лесно да се избере нужния продукт по категории като бръснене, почистване и поддържане, но е хубаво да се консултираш и с тестъра на място, за да прецениш за консистенцията и мириса.

Не на последно място си струва да се отбележи и дизайнът на опаковките. Формите са геометрични и минималистични, решени в черно и бяло, използват индустриални материи като метал и стъкло. Вдъхновението е ясно – градската архитектура, съвременното изкуство и дизайн. Седят съвсем на място над мивката на всяко момче или мъж.

Серията Dior Homme Dermo System може да бъде намерена в по-добрите магазини за козметика. Почистващият гел струва около 70 лв., серумът за околоочен контур е 100 лв., а този за лице е около 150 лв.