Празнуваме една приказна Коледа в софийския Ню Йорк

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_5334.jpg

Кои са сигурните неща за всяка Коледа? Освен задължителните срещи с приятели от  чужбина, обикалянето за подаръци и празничното похвапване с близки и роднини, рядко минаваме и без лек филмов маратон с Наистина любов и Сам вкъщи. Говорейки за тематични филми, няма как да пропуснем и възможността да се пренесем във вълшебния коледен свят на Ню Йорк, но не зад Океана, а съвсем наблизо в полите на Витоша.

Приказна Коледа в Ню Йорк е софийското събитие за всички възрасти, което позволява да се потопим в изключително привлекателния и вълшебен филмов свят, изграден сред нюйоркските декори на Nu Boyana Film Studios. Рекламната агагенция B2Y Creative преобразява напълно най-популярния декор в Киноцентър Бояна, за да ни телепортира директно в Голямата ябълка по това време на годината с хиляди светлини, тематични атракционни, любопитни места за снимки, работилници и приказни герои, напомняйки, че светът около нас може да е много красив, стига да поискаме и да се постараем да го създадем.

Неслучайно определяме събитието в полите на Витоша като подходящо за деца и възрастни, защото Приказната Коледа в Ню Йорк не е обикновен базар, а същинско коледно градче с десетки забавления за всички възрасти. Coca-Cola, Baileys и Галерия Бисера поемат работилниците, в които всеки може да създава коледни играчки и картички. Answear, Ted и Боровец пък създават интерактивни инсталации за снимки.

Едно от авенютата на боянския Ню Йорк пък се превръща в ледената пързалка Замръзналата улица, където може да карате кънки (включено в цената на билета) или пък да се разходите из другите улици и да участвате във вечерни и детски забавления с музикални формации, фигуристи, аниматори и приказни герои като Дядо Коледа, Маргаритка, Красавицата и Звяра, Снежанка и Принца, Голямата бяла мечка, Мънки, Спайдърмен, Капитан Америка, Dirty Santa (тук сме!-бел.ред.) и други. Приказната Коледа в Ню Йорк не минава и без блъскащи колички, детска въртележка, споделяне на снимки от споменатите интерактивни инсталации и базар на бутикова козметика, любими марки, благотворителен кът с продукти от социално отговорни компании, греяно вино, коктейли, пица на пещ, бургери, хотдог, скара, азиатска храна, гофрети, чурос и много други в уютните пространства сред магичните светлини на коледен Ню Йорк. Ако харесвате по-спокойна атмосфера, най-добре да го посетите в някои от делничните, непразнични дни.

Приказна Коледа в Ню Йорк e от 14 до 30 декември в Nu Boyana Film Studios (Киноцентър Бояна на ул. Кумата 84) между 11:00 и 23:00 без почивен ден. Билетите струват 34 лева (възрастни) и 21 лева (деца от 4 до 12 години) в Eventim. Децата до 4 години влизат безплатно. Повече подробности за събитието и пълна програма по часове за всичките дни има тук. Публикацията излиза с подкрепата на B2Y Creative.