Ваш 3D мапинг на Lunar? Ок, спечелете конкурса на eMAG

Още с дебюта си през 2022, Lunar Festival of Lights успя да привлече стотици хиляди в динамична градска обиколка на статични светлинни инсталации и 3D мапинг проекции върху знакови столични фасади в центъра на града. Предстоящото през май второ поредно издание на софийския фестивал na светлините е обречено на още по-голям интерес не само от посетители, но и кандидати да участват.

Имате идея за нещо фантастично, което да бъде видяно от наистина многобройна публика на открито от 11 до 14 май? Екстра, предлагаме да се включите навреме в конкурса на eMAG, който за втора поредна година ще преобрази емблематичната фасада на Националния дворец на културата. Платформата за онлайн търговия търси трима български артисти, които да демонстрират своя талант и да покажат своите произведения като част от статичен 3D мапинг в рамките на фестивала.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса и комуникациите, но и на изкуството и красивото преобразяване на градската среда, eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire търси трите най-добри предложения за светлинното преобразяване на НДК, които съчетават креативност и емоции в своите истории и демонстрират умело боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са eMotions (авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности), eXplore (непрекъснатото търсене в пряк и преносен смисъл) и eFuture (иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование). Всеки кандидат може да участва в повече от една категория, като освен възможността да покаже своето творчество на една от най-знаковете сгради в София, eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – ваучер на стойност 1500 лева за продукти, предлагани от еMAG на платформата.

Изявата пред огромна публика и ваучера обаче съвсем не са единствените награди. Антонио Йоцов, един от победителите в конкурса на eMAG миналата година, е избран да участва със своя проект Simply Magical в берлинския Festival of Lights и да озари фасада в най-стария квартал в града – Николайвертел. Победителите у нас тази година ще бъдат избрани от петчленно жури и обявени на 5 май на страницата на конкурса.

Всички документи за участие, правила на конкурса, технически изисквания и инструкции за подаване са на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire онлайн тук. Крайният срок за подаване на заявки е 30 април. Публикацията излиза с подкрепата на eMAG.