Peach Fuzz: Цветът на 2024 според Pantone носи име на коктейл

След Viva Magenta за 2023, Veri Peri за 2022 и Ultimate Gray и Illuminating за 2021, Pantone номинира меката топлина на Peach Muzz за цвят на 2024. И преди да се зачудите дали говорят за тактилно възбуждащата кадифена текстура на прасковения мъх (Назови ме с твоето име? – бел.ред.) или телесно и душевно повдигащия характер на едноименния коктейл, експертите на американския институт за цветове бързат да опишат PANTONE 13-1023 Peach Fuzz като всеобхватна и обогатяваща прегръдка за ума, тялото и сърцето.

Предвид случващото се в света и непрекъснатите деления и войни по всички теми, Pantone залага на нюанс, подчертаващ желанието за единство и чувствата, които подобна близост провокира. Новата мекота е нежна чувствителност в деликатен прасковен нюанс, който внася усещане за грижа и споделяне, общност и сътрудничество.

Извън положителните пожелания, Pantone номинира своя 13-1023 заради способността му да провокира сетивни асоциации и смислова връзка между вкус, зрение, допир и аромат. Успокояващият и леко блед прасковенен нюанс седи комфортно в пространството между розово и оранжево като поетично романтичен цвят от палитрата на модерната чувствителност.

И предвид факта, че цветът на 2024 е избран след задълбочено изследване на тенденциите в съременното изкуство, мода, дизайн, технологии, развлекателна индустрия, спорт и туризъм, бъдете сигурни, че Pantone вече са го изкарали в колаборации с Cariuma, Motorola, Ultrafabrics, Ruggable, Yiying Lu и Tsia Carson, а Vogue e изровил последните колекции за всички модели в Peach Fuzz.

Повече за PANTONE 13-1023 Peach Fuzz има ТУК.