Pantone слага край на стигмата за месечния цикъл с нов цвят

Когато не се занимава с цвета на годината и нови нюанси за Пинко и Nas, Pantone се занимава с достойни социални каузи. Новият цвят на института трябва да сложи точка на табутата с менструалния цикъл на жените и да насърчи хората, които менструират, да се чувстват горди от това, което са.

Pantone се колаборира с шведската компания за интимни дамски продукти Intimina, за да разработи основния нюанс на кампанията Seen+Heard, която цели да се пребори със стигмата за цикъла и да насърчава по-доброто познаване на месечното кървене. Съвсем очаквано, Period Red е активно и авантюристично червено, вдъхновенo от цвета на менструалния цикъл.

Уви, подобни малоумни предразсъдъци продължават да съществуват не само сред западното, но и в по-бедни и изостанали държави, което обрича милиони момичета и жени на страдание и прави борбата за спокойно говорене за тази естествена телесна функция повече от необходима.

Не за друго, а защото това е борба не само срещи самата стигма, но и срещу косвено причинените липса на образование, напускане на училище, бедност, нереализиран потенциал и слаба социална структура. Крайно време е, някакси. Не става само със секс по време на цикъл, трябва и сериозна работа извън спалнята.