СЕЛЕКЦИЯ: Куфарче Rimowa с емблема Porsche за пет бона

След като влиза в луксозното модно семейство на LVMH, германската компания за алуминиеви куфари Rimowa пробва всички модерни маркетингови пинизи, за да шуми и увеличава своята популярност сред целевата аудитории на заможни пътешественици.

Колаборациите със сродни души и приятели на марката са нещо задължително, но Rimowa решава да си стисне ръцете не само с покойния Virgil за радикално прозрачен куфар, но и с компания, с която има много повече споделени традиции и близки корени – в пряк и преносен смисъл.

Последният съвсем естествен брак по любов и сметка на Rimowа е с нейните сънародници от Porsche. Ръчното куфарче Pepita (4500 лева) изглежда жестоко именно защото не е обикновен маркетингов трик, а синергия между компании с богата история, които работят добре с метал и вярват в иконичния дизайн, техническите нововъведения и функционалността на първо място.

Алуминиевата Pepita е произведена в Кьолн с мисълта за първата генерация на Porsche 911 от 1963. На пръв поглед, колаборацията между двете компании си личи само по оригиналната 60-арска емблема на Porsche, но по запознатите с историята на 911 веднага ще усетят не само точния размер на Pepita, направен така, че да пасне в багажника на въпросния модел, но и със симетричните кожени каишки от двете страни на корпуса, напомнящи за коланите на оригиналния багажник.

Вътрешната част е с плат от пепит, допълнен с ремък за пристягане на съдържанието ала колан за автомобил и жълт етикет с инструкции по подобие на този в багажника на Porsche. Едва 911 куфарчета Pepita са достъпни онлайн и при търговците на Rimowa и Porsche от 21 април.